brandende open haard
Haardschermen

Een passend haardscherm voor elke open haard

Haardschermen

Een vonkenscherm is een handig veiligheidsmiddel. Bij het stoken met spetterend hout of als u tijdens het stoken de open haard tijdelijk verlaat, voorkomt een vonkenscherm dat er vonken voor de open haard terecht komen.
Open haarden zijn er in allerlei vormen en afmetingen. Het komt vaak voor dat een standaard model niet goed past voor een open haard. Dan is het prettig als er een scherm op maat gemaakt kan worden. In de werkplaats van Lasbedrijf Benedict in het Brabantse Hoeven worden vonkenschermen op maat en in diverse uitvoeringen gemaakt. U kunt met ons overleggen over uw wensen en wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden. U krijgt dan het scherm wat het beste bij uw situatie past.

Een vonkenscherm bestaat uit een metalen rand (lijst) met daarin een gaas materiaal (strekmetaal 6 x 3,4 of 10x5). Omdat het gaas materiaal in een rand zit opgesloten zijn er geen scherpe randen . Een frontscherm staat op poten. De meeste andere schermen staan op de onderste rand. Als er geen mogelijkheid is voor een staand scherm, kan er een hangend scherm of een haardschermdeur gemaakt worden.

Meerdelige schermen kunnen scharnierend of uit één geheel gemaakt worden. Het voordeel van een scharnierend scherm is dat het plat opgevouwen kan worden en dan weinig plaats inneemt. Het voordeel van een scherm uit één geheel is dat er geen spijlen op de hoek zichtbaar zijn.  

Op de volgende pagina´s vindt u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van de schermen. 

Scherm type A

Haardscherm type A

Haardscherm type A heeft een randprofiel van 2 cm breed en 0,7 cm dik.
Dit type scherm is het meest geschikt voor de kleinere maten schermen, b.v. tot 70 cm breed en 50 cm hoog omdat het iets minder stevig is dan scherm type B.

Tweezijdig hoekscherm uit een geheel

Haardscherm type B

Haardscherm type B heeft een randprofiel van 1,5 cm breed en 1,5 cm dik. In dit scherm zit het gaas materiaal iets mooier en strakker dan in haardscherm type A. Het scherm type B is steviger dan scherm type A en hierdoor geschikter voor de grotere maten.

Haardschermdeur en hangendscherm

Als er geen rand voor de openhaard is waar een scherm op kan staan kan er een haardschermdeur of hangend scherm gemaakt worden. Meer informatie hierover ziet u op deze pagina. 

Andere producten voor de openhaard

Haardstel met tang en pook

Haardstel met tang en pook

€ 135,-

tang en pook

Tang en pook ook los te koop

Tang € 60,- 
Pook € 25,- 

houtrek

Houtrek afm.30x22 cm en 90 cm hoog 

€ 130,-

stookroosters

Stookroosters op maat gemaakt

Prijs op aanvraag